Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Alp, Diyarbakır Fen ve Mardin Midyat Aziz Önen Anadolu Liselerinde “Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri” konulu Bilim Söyleşileri gerçekleştirdi.

Söyleşilerde her şeyin temelinde eğitimin olduğunu ifade eden ve eğitimin önemine vurgu yapan TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alp, gençlerin ellerinde günümüzde çok iyi fırsatlar olduğunu ve bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. Gençlere başarıya giden yolda yapmaları gereken konular üzerinde duran ve kendi hayatından örnekler sunan Prof. Dr. Talip Alp, öğrencilere başarıya ulaşmaları için yüksek hedefler koymalarını ve zorluklar karşısında hedeflerinden vazgeçmemelerini tavsiye etti.

Gelişen bilim anlayışında İslam düşünürlerin, Doğu medeniyetlerinin yüksek bir katkısı olduğunu örnekleri ile anlatan Alp, bilime yapılan katkının günümüzde de süreceğini, bu konuda öğrencilerin kendilerine güvenmelerini telkin etti.

Prof. Dr. Talip Alp, TÜBİTAK’ın öğrencilere yönelik verdiği desteklere başvurmalarını isteyerek, “Gençlerin heyecanlarını, ilham dünyalarını teşvik etmeliyiz. Projelerle aydınlık ufuklarını açmalıyız” şeklinde konuştu.