2236-B MSCA - COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı 2022 Yılı Doktora Öğrencilerine ve Doktora Sonrası Araştırmacılara Destek Sağlanacaktır

Ülkemizden Araştırma Üniversiteleri, Kamu Kurumları, Araştırma Merkezleri ve 6550 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği olan Araştırma Altyapılarının, Ufuk Avrupa MSCA –COFUND Programı 2022 yılı çağrısına (HORIZON-MSCA-2022-COFUND-01) başvuru yaparak destek almaya hak kazanmaları halinde, en yüksek puana sahip iki proje önerisine 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından eş finansman desteği verilecektir. Eş finansman desteğini detayları aşağıda açıklanmıştır:

  1. Projeyi yürütecek olan kurumun Vakıf Üniversitesi olması durumunda verilecek eş finansman desteğinin %25'i kendisi tarafından karşılanır; %75’i TÜBİTAK tarafından karşılanır.
  2. Projeyi yürütecek olan kurumun Kamu Kurumu veya Devlet Üniversitesi olması durumunda eş finansman desteğinin tamamı (%100'ü) TÜBİTAK tarafından karşılanır.

Desteklenecek kuruluşların, 2236B Programı kapsamında destek alabilmeleri için, yazdıkları MSCA-COFUND proje önerileri ile yurt dışından ülkemize gelecek doktora öğrencisi veya doktora sonrası araştırmacıları desteklemek üzere MSCA–COFUND (Burslara Katkı Fonu) programının HORIZON-MSCA-2022-COFUND-01 çağrısına başvuru yapmaları ve başvuru sürecinde aşağıda belirtilen üst limitleri aşmamaları gerekmektedir.

Program kapsamında verilecek aylık destek limitleri:

Doktora Öğrencilerini desteklemek üzere yazılan MSCA-COFUND Projeleri:

  • 2.800 € yaşam ve dolaşım gideri (Avrupa Komisyonu tarafından karşılanır),
  • 500 € araştırma gideri*,
  • 650 € kurum hissesi*,
  • Araştırmacıların Türkiye’ye gelişi için uçak bileti*.

Doktora sonrası araştırmacıları desteklemek üzere yazılan MSCA-COFUND Projeleri:

  • 3.980 € yaşam ve dolaşım gideri (Avrupa Komisyonu tarafından karşılanır),
  • 800 € araştırma gideri*,
  • 650 € kurum hissesi*,
  • Araştırmacıların Türkiye’ye gelişi için uçak bileti*.

*Yaşam ve dolaşım giderleri Avrupa Komisyonu tarafından verilecek bir destek olup; araştırma gideri, kurum hissesi (proje yönetim giderleri) ve uçak bileti masrafları TÜBİTAK tarafından eş finansman desteği olarak sağlanacaktır.