Binlerce Bilim İnsanının Yüzbinlerce İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencisi İle Buluştuğu Bilim Söyleşileri Başlıyor!

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından bu yıl 2 Ekim 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında 5121 Bilim Söyleşisi düzenlenecektir. Bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasını öğrencilerle paylaşmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle ülkemizin önde gelen bilim insanlarını buluşturuyor. TÜBİTAK bilim söyleşileri ile toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek bilime yolculuğu teşvik etmeyi amaçlıyor.

81 İl, 661 İlçe, 5121 Söyleşi

TÜBİTAK, Bilim Söyleşileri kapsamında söyleşi yapmak isteyen bilim insanları ile ev sahipliği yapmak isteyen kurumların başvurularını bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr adresinden alarak eşleştirmelerini yapıyor. Bu kapsamda 81 ilimizden 661 ilçemizde 5121 okul/kurum Bilim Söyleşilerine ev sahipliği yapacak. Ülkemizdeki 189 üniversiteden 2903 bilim insanı düzenlenecek Bilim Söyleşilerinde ülkemizin dört bir yanındaki öğrencilerle buluşacak.

Ülkemizin her bir köşesinde bilim konuşulacak

Havacılık ve Uzay Bilimleri’nden Yenilenebilir Enerji’ye, Ekolojik Denge’den Veri Madenciliği’ne, Genetik ve Biyoteknoloji’den Astronomi ve Astrofizik’e 60’ı aşkın konuda bilim insanları geleceğin bilim insanları olan öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirilecek, Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin aydınlık geleceği için 81 ilimizde hep birlikte bilim konuşulacak. Düzenlenecek bilim söyleşileri ile ilgili bilgilere https://bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr/tr adresinden erişebilirsiniz.