Ufuk2020 Başarılı Kuruluşlar İstişare Toplantısı Yapıldı

Yaklaşık 76 Milyar Avro bütçe ile 2014-2020 yılları arasında yürütülecek olan Avrupa Birliği’nin Araştırma ve İnovasyon Programı Ufuk2020 programı kapsamında aralarında üniversiteler,özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı, ülkemiz sıralamasında en başarılı kuruluşların katılımıyla, Ufuk2020 Başarılı Kuruluşlar İstişare Toplantısı yapıldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın başkanlığında, 10 Ocak 2019 tarihinde TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında, Prof. Mandal, Ufuk2020 Programı kapsamında genel değerlendirmelerini ve ülkemizin Avrupa Komisyonu yetkilileriyle temaslarına ilişkin bilgiler aktardı. Ayrıca destek programlarımızın, ulusal öncelikler bağlamında AB programları ile uyumlulaştırılmasına ilişkin atılan adımlar vurgulandı.

Toplantı, katılımcıların kuruluşları kapsamında belirledikleri Ufuk2020 programına katılım stratejileri ile kurumsal ve ulusal düzeyde performansın artırılması amacıyla alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin paylaşılması ile devam etti.

Toplantıya, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Arçelik A.Ş., ASELSAN A.Ş., Coşkunöz Kalıp Makina San. ve Tic. A.Ş., Demir Enerji, Ekodenge A.Ş., ERICSSON Telekomünikasyon A.Ş., Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., NETAŞ Telekomünikasyon A.Ş., ROKETSAN Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş., SAMPAŞ A.Ş., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., SRDC Yazılım Araştırma ve Geliştirme ve Danışmanlık Tic. A.Ş., Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği üst düzey temsilciler düzeyinde katıldılar.