TÜBİTAK ile Kosta Rika Ulusal Teknoloji Merkezi - Yükseköğretim Kurulu (CeNAT-CONARE) Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Kosta Rika’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Gustavo Campos Fallas’ın TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaretinde, TÜBİTAK ile Kosta Rika Ulusal Teknoloji Merkezi - Yükseköğretim Kurulu (CeNAT-CONARE) arasında mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan ikili işbirliği anlaşması ile Türk ve Kosta Rikalı araştırmacıların birlikte projeler geliştirmesine olanak sağlayacak ortak çağrıların 2021 yılı başında açılması hedefleniyor.

Söz konusu anlaşma ile; Kosta Rika'nın 5 devlet üniversitesini kapsayan çağrılar açılabilecek ya da bahse konu üniversiteler ile doğrudan işbirliği yapılabilecek.

Anlaşmaya konu olan Kostarika’nın 5 devlet üniversitesi:

• TEC - Kosta Rika Teknoloji Enstitüsü
  • UCR - Kosta Rika Üniversitesi
  • UNED - Mesafe Devlet Üniversitesi)
  • UNA - Ulusal Üniversite
  • Ulusal Teknik Üniversitesi