Akdeniz Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizin Başarısı

Matematik Olimpiyat Takımımız, İtalya’da düzenlenen 2019 Akdeniz Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizi başarı ile temsil etti.

2019 Akdeniz Matematik Olimpiyatı 17-20 Temmuz 2019 tarihlerinde Napoli/İtalya’da düzenlendi. 4 öğrenci ile Ülkemizin temsil edildiği olimpiyatta öğrencilerimiz takım halinde yarışıp 17 ülke arasında 3. olarak Bronz madalya derecesi kazandı.

Takım halinde yarışılan olimpiyatta İspanya ile aynı puanı almış olmasına rağmen ikincilik ve üçüncülük derecelerinin kura ile belirlenmesi sonucu Ülkemiz üçüncülük derecesi elde etmiştir.

Ülkemizi temsilen öğrencilerimiz Asude Ebrar KIZILOĞLU, Ömer TOPALOĞLU, Mustafa Emir ÇELEBİ ve Sude FİLİZ yarışmaya katıldı. 2019 Akdeniz Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizi başarıyla temsil eden Akdeniz Matematik Olimpiyatı Takımı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.