60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizin Başarısı

60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı 11-22 Temmuz 2019 tarihlerinde Bath/İngiltere’de düzenlendi. 6 öğrenci ile Ülkemizin temsil edildiği olimpiyatta öğrencilerimiz 1 Altın, 1 Gümüş, 3 Bronz madalya ve 1 Mansiyon derecesi kazandı.

Ülkemizi temsil eden öğrenciler İbrahim Suat Evren Altın madalya, Ozan Kaymak Gümüş madalya, Hakan Karakuş, Halil Alperen Gözeten ve Halil Özkan Bronz madalya, Enes Özdemir Mansiyon derecesi kazandı.

60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizi temsil eden Matematik Olimpiyat Takımı öğrencilerimiz başarılarıyla hepimizi gururlandırdı.

Geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.