TUBİTAK Teydeb 1505 Üniversite-Endüstri İşbirliği Proje Hazırlama Eğitimi

Salı, Aralık 6, 2016 - 13:15 to 16:45
Takvime Ekle

Lokasyon:

Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3. Kat Hazerfen Ahmet Çelebi KOnferans Salonu
TUBİTAK Teydeb 1505 Üniversite-Endüstri İşbirliği Destek Programı Proje Hazırlama Eğitimi ; Program ana hatları ; •Programa, Müşteri Kuruluş ve Yürütücü Kuruluş ortak başvuru yapabilecektir. •1 milyon TL’ye kadar olan proje bütçesi desteklenebilecektir. •Azami destek süresi 24 aydır. •TÜBİTAK’ın karşılayacağı bütçe oranı, Müşteri Kuruluş KOBİ ise proje bütçesinin %75’i, Büyük ölçekli ise %60’ıdır. Kalan tutar Müşteri Kuruluş tarafından karşılanacaktır. •Müşteri Kuruluş ve TÜBİTAK’ın Yürütücü Kuruluş tarafından açılacak proje özel hesabına aktaracakları tutarlar, proje başlangıç tarihinden başlayacak şekilde tanımlanan 6’şar aylık dönemlerdeki proje giderlerine orantılı olarak ve taksitler halinde yapılacaktır. •Yürütücü Kuruluş, Müşteri Kuruluştan dönemsel bütçenin %10’unu aşmamak kaydıyla hizmet alabilecektir, bu kapsamda müşteri kuruluş proje sorumlusunun giderleri de desteklenebilecektir. Böylece müşteri kuruluşun projeye sağladığı katkı payının bir bölümü, hizmet alımı karşılığında müşteri kuruluşa geri ödenebilecektir. •Farklı üniversitelerden araştırmacılar aynı proje ekibi içinde yer alabilecektir. •Proje Teşvik İkramiyesi, 6 aylık dönemlerin teknik değerlendirmesi yapıldıktan sonra proje ekibindeki araştırmacılara ödenecektir.

Etkinlik Açıklaması:

13.15-13.30    Açılış
Prof. Dr. Orhan Alankuş-ARPROGED Koordinatörü

13.30- 14.00    TÜBİTAK TEYDEB 1505 Üniversite Endüstri İşbirliği Programı Tanıtımı

14.00-14.30    Başvuru Süreçleri

14.30-14.45    Kahve Arası