TÜBİTAK ARDEB Projeleri Yazma Çalıştayı

Takvime Ekle

Lokasyon:

Mühendislik Fakültesi Hezarfen Ahmet Çelebi Konferans Salonu , 3.Kat
09.30-09.45 AÇILIŞ KONUŞMASI ARPROGED Araştırma ve Proje Geliştirme Koordinatörü Prof.Dr.Orhan Alankuş 09.45-11.15 TÜBİTAK ARDEB Genel Bilgilendirme 1001 Öneri Formu ve Eklerinin Tanıtımı Online Başvuru Sistemi ARPROGED Proje Geliştirme ve Yönetim Uzmanları Deniz ÖZER ve Hande ÖZER ÖZARKUN 11.15-11.30 Ara 11.30-11.50 11.50-12.15 TÜBİTAK Proje Hazırlama Deneyim Paylaşımı Dr.Öğr.Üyesi Ahsanollah Beglarıgale Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Öğr. Üyesi Ersin Demir Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi 12.15-13.00 Öğle Arası 13.00-13.30 Grup Çalışması 1- Proje Önerisi Geliştirme (Amaç, Hedefler vb.) 13.30-14.00 Grup Çalışması 2- İş Paketleri Oluşturma 14.00-14.15 ARA 14.15-14.45 Grup Çalışması 3- Bütçe Oluşturulması 14.45-15.15 Hazırlanan Projelerin Değerlendirilmesi ve Sunulması

Etkinlik Açıklaması:

İstanbul Okan Üniversitesi TTO (ARPROGED)’in amaçlarından biri de akademisyenlerin ve araştırmacılarının planladıkları veya yürütmekte oldukları projeler için ulusal ve uluslararası fonlardan maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlamaktır. Proje geliştirme, sözleşme ve müzakere ile proje yönetimi aşamalarında akademisyenlere verilen desteklerle, araştırmalarına vakit ayırabilmelerini hedeflenmektedir.Proje geliştirme sürecinde, akademisyen ve araştırmacılarımızın araştırma konularını ve yetkinlikleri ile ilgili olarak, açık programlarla eşleşmeleri durumunda kendilerinin bire bir bilgilendirilmeleri çalışmaları da devam etmektedir.Süreçte ayrıca akademisyenlerden gelen talepler doğrultusunda, kendileri için uygun destek programlarının aranması çalışmaları da yürütülmektedir.İstanbul Okan Üniversitesi TTO tarafından, öğrencilerine, akademisyenlerine ve araştırmacılarına, teorik, interaktif ve uygulamalı “ TÜBİTAK ARDEB Eğitimi ” verilecektir. Eğitim süresince ; katılımcıların kendi projeleri veya örnek proje fikirleri üzerinden TÜBİTAK ARDEB Programına proje hazırlamaları konusunda uygulamalı olarak eğitilmeleri, proje hazırlama kapasitelerinin ve  TÜBİTAK ARDEB proje kültürlerinin artırılması hedeflenmektedir.

Etkinlik Kategorisi: