TÜBİTAK, BiGG ile “Akıllı Ulaşım” ve “Sağlık ve İyi Yaşam” tematik alanlarında, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için 200 Bin TL destek veriyor! Son Başvuru Tarihi 01 Nisan 2022. Bilgi için: arproged@okan.edu.tr

TÜBİTAK, BiGG ile girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi 200 Bin TL  destek veriyor!

İstanbul Okan Üniversitesi, BIGG STEP adı ile, “Akıllı Ulaşım” ve “Sağlık ve İyi Yaşam” tematik alanlarında,   TÜBITAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer almaktadır.

OPINA Projemiz ile kurulacak alt yapı ve Türkiye’den tek üniversite olarak üyesi olduğumuz  ERTICO- Akıllı Ulaşım Sistemi Ağları (ITS Europe) , EGVIA-The European Green Vehicles Initiative Association, BEPA-Batteries European Partnership Association ve CCAM- European Partnership on Cooperative Connected and Automated Mobility ağları da, güçlü uluslararası ortaklar ve paydaşlarla ulaşım için akıllı sistemler ile ilgili çalışan teknolojik girişimci adaylarına avantajlar sağlayacaktır.

Ayrıca, kurumumuz, Tıp Fakültesi ve  Laboratuvarları, Simülasyon Merkezleri ve Üniversite Hastanesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi ile birlikte, sahip olduğu kurumsal iş ağı ve uluslararası bağlantıları itibariyle, fikir aşamasından uluslararası pazarlara erişim süreçlerine kadar, girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği tüm konularda destek sağlayabilecektir.

BiGG STEP  programı ile,  iş fikri sahibi ekiplere, OPINA projemiz ve sağlık alanındaki ilgili altyapı  desteklerinin yanında, ofis imkânı, ücretsiz eğitim, uzman mentörlük ve danışmanlıklar, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları ve ön prototip, laboratuvar altyapısı kullanım imkanları sağlanmakta, girişimci adayları ile birebir ilgilenilerek, girişimcilerin fikirden pazara ihtiyaç duyabilecekleri her konuda destek olarak, TÜBİTAK beklentilerine uygun iş planlarının ortaya çıkması sağlanmaktadır.

TUBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi destekleri yeni dönemi,  2022/1 dönem çağrısını yayınlamış bulunmaktadır ve kurumumuz bu yeni dönem çağrı kapsamında  başvuruları toplamaya başlamıştır. Bu kapsamda, teknolojik iş fikri sahibi girişimcilerinden alacağımız başvurular için son tarih 01 Nisan 2022 saat:12:00  dir.  

Teknoloji odaklı iş fikrine sahip, Öğrenci, Akademisyen, Sanayi çalışanı olarak, kendi girişimini kurma konusunda istekli, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı BİGG çağrısında belirtilen aşağıdaki nitelikleri taşıyan herkes programa başvurabilir:

Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin;

  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi,

aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde programa başvurabilecektir;

  • Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da
  • TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  • Ön başvuru tarihi*  itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak

Nasıl Başvurulur?

Başvurularınızı https://forms.gle/CTusrFbh1VVVG7h19  linkinden veya buradan yapabilirsiniz.

Sorularınız için arproged@okan.edu.tr , mehtap.kurtoglu@okan.edu.tr  adreslerine ulaşabilirsiniz.

Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

 

ARPROGED, BİGG STEP Proje Ekibi.