BEYSAD Üyeleriyle "Rekabette Yanınızdayız" başlığında buluştuk !

Okan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi "ARPROGED"in Üniversite-Endüstri işbirliği kapsamında düzenlediği "Küresel Rekabette Yanınızdayız"başlıklı BEYSAD üyelerine yönelik BEYSAD yönetimi ile birlikte organize edilen toplantı Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde üniversitemiz İİBF ve GSF öğretim üyelerinin de katılımıyla yapıldı.

Beyaz Eşya sektöründeki gelişmeler ile eğilimleri teknoloji ile cevap bulabilecek konuların aktarıldığı ve Üniversite'nin Endüstri ile işbirliği alanlarının ağırlıklı olarak işaret edildiği sunumlarda İnovasyonun önemi ile öne çıkan "İnternet of Things", "Industry 4.0" 'ın Beyaz Eşya sektörüne yansımaları ele alındı.

Türkiye'nin Beyaz eşya sektöründeki lokomotif kuruluşu Arçelik küresel iş yapısının yanında 25 yılı geride bıraktıkları Ar-Ge yolculuğunda Üniversite-Endüstri ilişikilerini de nasıl küreselleştirdiklerini katılımcılarla paylaştı, Tüm dünyaya yayılan satış ve üretim faaliyetlerinin yanısıra rekabette güçlü kalmak için Ar-Ge çalışmalarını da İngiltere'den Kaliforniya'ya uzanan Ar-Ge ekipleri ile yaygınlaştırdıklarını aktardı.

Oldukça verimli geçen toplantı Beysad üyeleri önceliklendirdikleri alanlarda ilgili Okan Üniversitesi öğretim üyeleriyle yaptıkları birebir görüşmelerde işbirliği fırsatları değerlendirildi, ortak çalışma konuları belirlendi.

Toplantı değerlendirmesi, beklentiler ile sonuç raporu ARPROGED tarafından hazırlanarak paylaşılacak.