Akıllı ve Haberleşen Araçlar Çalıştayı 25 Mayıs 2016 tarihinde Okan Üniversitesi'nde yapıldı

25 Mayıs 2016 Çarşamba günü ISTKA tarafından desteklenen "Akıllı ve Haberleşen Araçlar Teknolojileri ve Kümelenme Projesi" nin 2. çalıştayı Üniversitemiz Şule Kut salonunda akademi, endüstri, kurum ve kuruluşlardan geniş bir katılımla yapıldı. Çalıştayın sabah bölümünde açılışı rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut ile başlayarak, MMF dekanımız Prof. Dr. Nejat Tuncay'ın başkanlığında düzenlenen panelde, Prof. Dr. Orhan Alankuş, ERTICO e-Mobility Lideri Jean-Charles Pandazis, Bosch Türkiye Satış ve Pazarlama Gnl Md Yrd. Gökhan Tunçdöken ve Fraunhofer IML Türkiye temsilcisi Dr. Şevket Akınlar Otonom Araçlar, e-Mobility alanındaki çalışmalar ve teknolojinin yönü ile ilgili son derece değerli bilgileri paylaştılar. 

Çalıştay'ın öğleden sonraki bölümünde Tubitak H2020 Ulaştırma alanı Ulusal İritibat Noktası Sayın Muhammed Horzum'un H2020 programının  Ulaştırma henüz resmi olarak açılmamış 2017 yılı çağrıları ile kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Çalıştayın 2. bölümünde katılımcılar ;

Group 1:  Prof. Dr. Güner Gürsoy ve Bülent Erbaş Moderatörlüğünde "Lojistik Çağrıları" (MG5.2,MG 5.4,MG7.2,MG 7.3,MG8.2)

Group 2:  Prof. Dr. Tevfik Akgün Moderatörlüğünde "Otomatik Sürüş ve İlgili Çağrılar" ( ART-01,ART-03,ART-07,ICT-15)

Group 3: Yrd. Doç Dr. Selim Dündar Moderatörlüğünde "Mobilite Çağrıları" ( MG 4.1, MG4.2, MG4.3, MG8.4, MG8.5)

Group 4:  Prof. Dr. Nejat Tuncay Moderatörüğünde "Elektromobilite Çağrıları" ( GV-04,GV-05,GV06,GV-07,GV-08, GV-10) 

Gruplarındaki çalışmaların sonuçlarını tüm katılımcılarla paylaşarak bu çağrılarla ilgili konularda birlikte çalışabilecek alt kümeler oluşturuldu.

Çalıştaydaki sunumlara Yenilikçi Akıllı ve Haberleşen Araç Teknolojileri Geliştirme ve Kümelenme Çalıştayı ve Proje Pazarı adresinden ulaşabilirsiniz.