2021/1 Dönem 1512 BİGG Programı Açıldı, BiGG STEP Programına teknoloji tabanlı iş fikirlerinizle hemen başvurun!

Bilindiği üzere, İstanbul Okan Üniversitesi, BIGG STEP adı ile, “Akıllı Ulaşım” ve “Sağlık ve İyi Yaşam” tematik alanlarında,   TÜBITAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer almıştır.

OPINA Projemiz ile kurulacak alt yapı ve Türkiye’den tek üniversite olarak üyesi olduğumuz  ERTICO, Akıllı Ulaşım Sistemi Ağları (ITS Europe)  ve EGVIA, (The European Green Vehicles Initiative Association) ağları da, güçlü uluslararası ortaklar ve paydaşlarla ulaşım için akıllı sistemler ile ilgili çalışan teknolojik girişimci adaylarına avantajlar sağlayacaktır.

Ayrıca, kurumumuz, Tıp Fakültesi ve  laboratuvarları, simülasyon merkezleri ve Üniversite Hastanesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi ile birlikte, sahip olduğu kurumsal iş ağı ve uluslararası bağlantıları itibariyle, fikir aşamasından uluslararası pazarlara erişim süreçlerine kadar, girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği tüm konularda destek sağlayabilecektir.

Bu kapsamda, teknolojik iş fikri sahibi girişimcilerinden 2020/1. ve 2 . dönem başvurularını almış, ilgili eğitim ve mentörlük desteklerine başlamış bulunuyoruz.

Nisan 2021 itibari ile, TUBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi 2021/1 dönem çağrısını yayınlamış bulunmaktadır ve kurumumuz bu yeni dönem çağrı kapsamında  başvuruları toplamaya başlamıştır. Bu kapsamda, teknolojik iş fikri sahibi girişimcilerinden alacağımız başvurular için son tarih 30 Temmuz 2021’ dir.  Ekteki Başvuru formundan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Teknoloji odaklı iş fikrine sahip, kendi girişimini kurma konusunda istekli, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı BİGG çağrısında belirtilen aşağıdaki nitelikleri taşıyan herkes programa başvurabilir:

Programa ön başvuru tarihi* itibariyle üniversitelerin;

• Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi,

aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde Programa başvurabilecektir;

• Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da
  • TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak

İstanbul Okan Üniversitesi’nin BiGG STEP programı, iş fikri sahibi ekiplere, OPINA projemiz ile ilgili altyapı  desteklerinin yanında, ofis imkânı, ücretsiz eğitim, mentör ve danışmanlıklar, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları ve ön prototip, laboratuvar altyapısı kullanım imkanları da sağlayacaktır.

Nasıl Başvurulur?

Ekteki başvuru dosyasında “Başvuru Yap” butonundan veya buradan başvurular  yapılabilir.

Sorularınız için arproged@okan.edu.tr adresine ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK'ın BiGG programı hakkında detaylar:  http://bigg.tubitak.gov.tr/

Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Bilgi için:

Mehtap Kurtoğlu, mehtap.kurtoglu@okan.edu.tr