TÜBİTAK Başkanı Ergin, KBM’de İncelemelerde Bulundu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Kocaeli Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, TÜBİTAK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle kurulan Kocaeli Bilim Merkezi’nin açılışının üzerinde kısa süre geçmesine rağmen Kocaeli ve şehir dışından gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzeneklerin kendi imkânlarımızla yapılmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. A. Arif Ergin, “TÜBİTAK olarak bilim merkezlerinde, sergi tedarikinde, ana süreçlerin düzenlenmesinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca proje ekibine sergi tedariki üzerine eğitimler vermekte, Bilim merkezinin organizasyonel yapısını belirlemede ve işletme danışmanlığı alanında destek sunmaktayız. Ayrıca Denetleme Kurulu oluşturulmasında ve işletilmesinde de yardımcı oluyoruz” dedi.

Bilim merkezlerinin önemine işaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin, “Bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getiren, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan, deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, kamu yararı gözeten, kâr amacı gütmeyen, kamu veya özel sektör kaynakları ile finanse edilen merkezlerdir. Hepimiz bilimi kitaplarda gördük. Çok azımız çocukluğumuzda bilimin hayatın her anında ve her köşesinde olduğunun farkındaydık. Yani bizler, en azından öğrenciliğimizde, bilimin hep zor, hep soğuk yüzünü gördük.  Bu sebeple bilim merkezleri TÜBİTAK olarak bizler için çok önemli. Öğrencilerimiz bu merkezlerde bilime dokunacak. Fen bilimleri, matematik, fizik, biyoloji, kimya gibi alanların içine dalacak; adeta bilimle oynayacak” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’in Kocaeli Bilim Merkezi’nde yaptığı incelemelerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da hazır bulundu.