İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmaları Başvurularında Büyük Artış!

Uluslararası İHA Yarışması: Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerde İHA konusundaki farkındalığı arttırmak ve yaygınlaştırmak, bu alandaki teknolojik gelişmeleri izlemek ve bu gelişmelere katkı sağlamak aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlayan yarışmaya bu yıl, döner kanat kategorisinde 290 takım, sabit kanat kategorisinde 370 takım olmak üzere 660 takım başvuru yaptı.

Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması: Lise ve dengi okul öğrencileri ile birlikte önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın hayal ve fikir dünyalarını geliştiren, farklı yapılardaki (sabit kanat, döner kanat, hibrit, çırpan kanat, vb.) İHA’larla her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve beceriye dayalı uçuşları teşvik etmeyi ve ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlayan yarışmaya bu yıl, 382 takım başvuru yaptı.

Liseler Arası İHA Yarışması: Lise ve dengi okul öğrencilerinde İHA konusundaki farkındalığı arttırmak ve yaygınlaştırmak, bu alandaki teknolojik gelişmeleri izlemek ve bu gelişmelere katkı sağlamak aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlayan yarışmaya bu yıl, döner kanat kategorisinde 664 takım, sabit kanat kategorisinde 588 takım olmak üzere 1252 takım başvuru yaptı.

Başarılı olan takımlara 18000 TL ye kadar Destek, 50000 TL ye kadar Ödül verilecektir.