Hedef Türkiye 2016 ABD Doğu Yakası Konferansları

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK’ın teşrifleri ile ABD’nin Boston ve New Haven şehirlerinde gerçekleştirilecek olan Hedef Türkiye 2016 ABD Doğu Yakası Konferansları, 5 Nisan 2016 tarihinde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve 7 Nisan 2016 tarihinde Yale Üniversitesi’nde TÜBİTAK tarafından düzenlenecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu konferanslarda da, etkinliğin gerçekleşeceği bölgelerde araştırmalarını yürüten, Türkiye’de araştırma yapmak isteyen veya Türkiye ile işbirliği gerçekleştirmeyi hedefleyen Türk ve yabancı araştırmacılara mevcut fon ve işbirliği fırsatları hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Konferanslar kapsamında, Ufuk 2020 ERC (Avrupa Araştırma Konseyi) Programı aracılığı ile tam veya yarı zamanlı olarak Türkiye’de gerçekleştirilebilecek olan büyük bütçeli öncül araştırma olanakları; Ufuk 2020 MSCA (Marie Sklodowska Curie Araştırmacı Dolaşım Burs ve Programları) kapsamında deneyimli araştırmacıların Türkiye’ye geri dönüşü ve Türkiye’den ABD’ye araştırma amaçlı gidiş olanakları ile ilgili Bireysel Burslar hakkında bilgi verilecek. Etkinliğin devamında, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yeni oluşturulan Ufuk 2020 ERC ve MSCA Programlarına katılımı artırmaya yönelik özel destek ve teşvik mekanizmaları katılımcılar ile paylaşılacak.  Ayrıca, ABD ve Türkiye arasında ikili anlaşmalar vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve TÜBİTAK tarafından sunulan burslar hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapılacak.

Son yıllarda, yurtdışından araştırmacı istihdamı, gerek üniversitelerimiz, gerekse de özel sektör kuruluşlarımızın gündemindedir. Nitekim 2011-2016 yıllarını kapsayan Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi’nde de bu konuya özel önem atfedilmektedir. Bu minvalde, yurtdışından Türkiye’ye dönecek araştırmacılara sunulan “Avrupa ve Ulusal Destekli Fon Fırsatları”nın tanıtılması ve Tersine Beyin Göçü’nün artırılması hedefleri ile 2010 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından “Hedef Türkiye Çalıştayları (Destination Turkey Workshops)” düzenlenmektedir.

Konferanslara katılım ücretsiz olup, mutlaka kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Etkinlik kaydı, konferans merkezleri ve gündemleri hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız

TÜBİTAK Hedef Türkiye Ekibi

destinationturkey@tubitak.gov.tr