Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı 12-13 Şubat Tarihlerinde Gerçekleştirilecek!

Dünyada enerjiye olan ihtiyacın giderek artması, gerekli enerjinin fosil yakıtlar kullanılarak elde edilmesi, hem çevreye verilen zarar hem de bu yakıtların tükenmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi kaçınılmaz hale getirmiştir.

Bu minvalde, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunacak gençlerden Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından birisi olan rüzgâr enerjisini kullanarak elektrik enerjisi üretecek bir tasarım yapmaları beklenmektedir.

Genel Bilgilendirme

Uygulama Sınavı, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Öğrenci Seçme Sınavı’nın ilk aşaması olan e-sınavı başarı ile tamamlayan öğrencilerin girmeye hak kazandıkları 2. aşamadır.

Bu aşamada öğrencilerin kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yaparak belirlenen süre içerisinde projelerini jüri üyelerine sunmaları beklenir. Öğrencilerin problem çözme, özgün düşünme, yaratıcı ve yenilikçi çözüm üretme, kendini ifade edebilme gibi becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır.

Uygulama sınavı, tarih ve il bilgileri aşağıda yer almaktadır. Adaylar sınav giriş belgesinde yer alan bilgileri dikkate almalıdır.

12 Şubat 2022:

Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Tekirdağ, Van (Ortaokul öğrencileri)

Kilis, Şırnak, Bingöl, Kars (Sabah seansında ortaokul, öğlen seansında lise öğrencileri sınava katılacaktır.)

13 Şubat 2022:

Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Tekirdağ ve Van (Lise öğrencileri)

Uygulama sınavının yapılacağı salonlarda pandemi sürecinin gerektirdiği tüm tedbirler alınmıştır. Adayların sınava gireceği tarih ve saat bilgisi ile salon adresleri Uygulama Sınavı Giriş Belgesinde yer almaktadır.

Covid-19 tanısı konmuş ya da karantinada olan öğrencilerimiz varsa öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı günlerde buluşmayı temenni ederiz. Bu öğrencilerimizin hem kendi sağlıkları hem de diğer öğrencilerimizin sağlığı için tedbir amaçlı olarak uygulama sınavına katılmamalarını rica ederiz.

Covid-19 tanısı/temaslı durumu nedeniyle uygulama sınavına katılamayacak adayların durum bildiren raporlarını 14 Şubat 2022 tarihine kadar iletisim@deneyapturkiye.org adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Belgelerini ileten adayların yalnızca yazılı sınav puanı dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

Adayların sınava girebilmek için Uygulama Sınavı Giriş Belgelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Sınav giriş belgesi için tıklayınız.