Bilim İletişimini Artırmak İçin Düzenlenen Bilim Söyleşilerine Büyük İlgi!

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından toplumumuzda bilim farkındalığını artırmak ve bilimsel okuryazarlığı geliştirmek amacıyla düzenlenen Bilim Söyleşilerine 17 Ocak - 14 Şubat tarihlerinde 142 üniversiteden 690 bilim insanı Konuşmacı, 72 ilden 101 ilkokul, 377 ortaokul, 404 lise, 71 bilim ve sanat merkezi ve 1 gençlik merkezi olmak üzere toplam 954 kurum, Ev Sahipliği yapmak için başvuru yapmıştır.

2014 yılında başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinliklerdir. Bilim Söyleşilerinde konuşmacılar kendi seçtiği bilimsel bir konuyu öğrencilere açıklamanın yanı sıra yaptığı bilimsel çalışmalar ve araştırmaların içeriğinden bahsederek dinleyicilerin konuya ilgi göstermesini sağlamaya çalışır. Bilim Söyleşilerinde dinleyicilere olabildiğince fazla bilgi vermek yerine onların basit bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak, merak duygularını, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemek amaçlanır.

Detaylı bilgi için: https://bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr