Adana, Ankara ve İstanbul’da Ufuk2020 Bilgi Günleri Düzenleniyor

TÜBİTAK tarafından, Avrupa Komisyonu'nun desteği ile Adana, Ankara ve İstanbul’da 12-14-16 Şubat 2018 tarihlerinde; Avrupa Birliği'nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme, inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu 80 milyar Euro ile dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı olan UFUK2020 Programı Bilgi Günleri düzenleniyor.

UFUK2020 Bilgi Günleri kapsamındaki sunumlar İngilizce olarak gerçekleştirilecek, çeviri hizmeti sunulmayacak. UFUK2020 Programının genel yapısı, proje önerisi hazırlama ve ortak kuruluş bulma süreci ile Güvenli Toplumlar, Sağlık ve Bilgi İletişim Teknolojileri araştırma alanları 2018 yılı çağrılarına yönelik detaylı bilgi sunulacak. Sunumlar Avrupa Komisyonu yetkilileri, geçmiş çağrılarda destek almış Türkiye’den başarılı proje sahibi araştırmacılar ile TÜBİTAK temsilcileri tarafından gerçekleştirilecek. Bilgi günlerine katılım ücretsiz olacak ancak, katılım öncesinde kayıt yaptırılması gerekiyor.

Ufuk2020, Uluslararası Ortaklıklar Yoluyla Geleceğin Teknolojilerine Yön Vermeyi Hedefliyor

Avrupa'nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan UFUK2020 Programı; Avrupa'nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB'nin işbirliği yaptığı ülkelerle AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülüyor. Program, uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermeyi hedefliyor.

UFUK2020 Programı kapsamında açılan proje çağrılarına Türkiye’den üniversiteler, akademisyenler, araştırma merkezleri, büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, TGB’ler, TTO’lar, kalkınma ajansları, teknoloji tabanlı girişimciler, uluslararası örgütler ve bireysel araştırmacılar hibe başvurusunda bulunabiliyor.

Bilgi günlerine katılım ücretsiz olup katılım öncesinde kayıt yaptırılması gerekmektedir. Her bir etkinliğe aşağıdaki linkler aracılığı ile kayıt yaptırabilirsiniz.

• 12 Şubat 2018, Adana @ Çukurova Üniversitesi

• 14 Şubat 2018, Ankara@ Limak Ambassodore Hotel

• 16 Şubat 2018, İstanbul  @ Koç Üniversitesi

Etkinlik programı için lütfen tıklayınız.

Ufuk 2020 Bilgi Günleri’ne yönelik soru ve bilgi taleplerinizi bizlere ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresi  aracılığı ile iletebilirsiniz.