5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na TÜBİTAK Damgası

Ankara’da düzenlenen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na TÜBİTAK geniş kapsamlı olarak katıldı. TÜBİTAK standında TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK TÜSSİDE, TÜBİTAK ULAKBİM, TÜBİTAK UME ve TÜBİTAK UZAY ürünleri sergilendi.

TÜBİTAK BİLGEM, Deringörü, Safir Ürün Ailesi, "5G-MOBIX, Dört Dilimli Fotodedektör, IOT Çalışmaları ile, TÜBİTAK MAM ise Fotovoltaik Mikro Evirici, Güç Kalitesi Çözümleyici (GKÇ), Ultrasound Destekli Hidrodinamik Kavitasyon Reaktörü, Enhancing The Scientific Capacity of TUBITAK MRC In The Field of Smart Environmental Technologies for Climate Change Challenges, SMART4ENV Projesi Posteri Sunumu, Açık Gözenekli ve Hafif Metal Yapılar Metal Köpük – Bal Peteği – Lattice (Kafes), Yüksek Sıcaklık Karbon Kompozit Malzeme, PEM Elektrolizör Modül ve Bileşenleri, Yakıt Pili Modül ve Bileşenleri, Yakıt Pilli Şarj Sistemi-Askeri Çanta, Arkadan Bağlantılı Yüksek Verimli Güneş Panelleri, Buzdolabı İçin Akıllı Sebzelik Kutusu, Elma Pektini, Bağışıklık Sistemini Destekleyici ve Antiviral-Antibakteriyel Ürünler, Biberiyeden Doğal Antioksidanlar, Şeker Pancarı Küspesinden Elde Edilen Pektinler, Kromatografi Dolgu Maddesi ve Ürünleri-ZEOBOR, Jelatin İkamesi Modifiye Nişasta, Prebiyotik Gıda Takviyesi Galaktooligosakkarit (GOS), Gıda Analizlerine Yönelik Referans Malzemeler ve Yeterlilik Test Materyalleri ile standda yerini aldı.

Stantta TÜSSİDE'nin projeleri hakkında bilgi verildi. DDX Dijital Dönüşüm Modeli öne çıkarılarak dağıtımı yapıldı.

TÜBİTAK ULAKBİM de Pardus İşletim Sistemi’ni tanıttı, TÜBİTAK UME de Portatif Ultrasonik Güç Ölçer Kalibratörü, Kızıl Ötesi Kulak Termometreleri için Portatif Sıcaklık Referans sistemi ve Ultrasonik Görüntüleme Fantomu ile stantta yerini aldı.

TÜBİTAK UZAY, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na ülkemizin ilk yerli ve milli imkanlarla geliştirilen metre altı çözünürlüğe sahip yer gözlem uydusu olan İMECE’nin ½ ölçekli maketi ile katıldı. Uydulardan edinilen görüntülerin, radyometrik ve geometrik kalibrasyonlarını yapılması, oluşturulan ham verilerin işlenip daha üst seviye verilere/ürünlere dönüşmesinin sağlanması, arşivlenmesi ve belirli kurallar çerçevesinde paylaşılmasının sağlanması gibi konulardaki yetenekler Fuarda bulunacak uzman personel ve ekranlarımız vasıtasıyla standımızı ziyaret edecek ilgililer ile paylaşıldı. HASSAS (GAP Bölgesinde Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması Projesi) kapsamında öncelikle gübre olmak üzere doğru tarımsal girdiyi (su ve ilaç, vb.), doğru konumda, doğru zamanda, doğru oranda uygulayarak en iyi verim oranlarına ulaşmak için gerçekleştirilen hassas tarım çalışmaları da ziyaretçilerle paylaşıldı.

60’ıncı yılında bilim ve teknoloji üssü TÜBİTAK standı ziyaretçi akınına uğradı, standdaki bilim ve teknoloji ürünleri yoğun ilgi gördü.