23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli irade ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99. kuruluş yıl dönümünü ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerimize ulaşmamızda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın taşıdığı önemin bilincindeyiz. Bu kapsamda çocuklarımız için kitap ve dergiler yayınlıyor, Bilim Merkezleri ve Deneyap atölyeleri açıyor, yarışma ve etkinlikler düzenliyoruz. Meraklı Minik ve Bilim Çocuk dergilerimiz ile Ülkemizin dört bir yanında milyonlarca çocuğa bilim sevgisi aşılıyoruz. Altı adet Bilim Merkezi ve bu sene sonunda sayısını otuza çıkarmayı planladığımız Deneyap atölyeleri ile yüzbinlerce çocuk ve gencimizi teknoloji ile tanıştırıyoruz. Bilim fuarları ile 5000 in üzerinde okulu ve 250.000 üzerinde ortaokul ve lise öğrencisini bilimsel yöntem ile tanıştırıyoruz. Bu hafta içinde finalleri gerçekleştirilecek olan 13.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına on farklı alanda 8.840 kız ve 7.533 erkek olmak üzere toplam 16.373 öğrencimiz katılım sağlamıştır. Tüm bu çalışmalarımız ile Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza katkı vermekten sonsuz gurur duyuyoruz.

Milli irade ve egemenlik ile çocuklarımızın öneminin vurgulandığı bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile hayatlarını millet, devlet ve değerlerimiz için feda eden aziz şehitlerimizi, gazi ve kahramanlarımızı, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı” kutluyorum.

Prof. Dr. Hasan Mandal

TÜBİTAK Başkanı